Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αυτοψία στα προβλήματα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς από τον βουλευτή ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο


Σήμα κινδύνου έχουν εκπέμψει τα Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας ανάμεσα τους και το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή ΚΚΕ , Γιώργου Μαρίνου, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της πόλης μας.

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 10ο Φεστιβάλ κατά των Ναρκωτικών στην Λιβαδειά


Με διήμερο εκδηλώσεων γιόρτασαν το 10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ στην Λιβαδειά με αφορμή την 26η Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ανοικτή – Εκπαίδευση Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) – Πρώτες Βοήθειες που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ηχηρό μήνυμα αντίρρησης με την νέα συμφωνία από μέλη του ΚΚΕ στην Λιβαδειά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από  μέλη και φίλους του ΚΚΕ στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, ώστε να δηλώσουν εμπράκτως την αντίθεση τους στην νέα συμφωνία που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να υπογράψει η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Για αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς μιλούν οι εργαζόμενοι του οι οποίοι με σχετική ανακοίνωση τους κρούουν για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου αφού το Νοσοκομείο οδηγείται βήμα - βήμα προς το κλείσιμο του.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Έκθεση Φωτογραφίας από την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


«Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φωτογραφικής Λέσχης  Λιβαδειάς» 

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των
νέων μελών της Φ.Λ.Λ. για την περίοδο 2014-2015.

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά και
θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου 2015 μέχρι και 28 Ιουνίου 2015.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω νέα μέλη της Φ.Λ.Λ:
Λουκάς Παπαθανασίου, Πάνος Καντάς, Λήδα Μανούσκου, Αγάθη Καλομοίρη, Έφη
Βέργου, Δημήτρης Μπελίτσας, Γιώργος Κρίκος, Σίσυ Σκλάβου, Καίτη Καρακούση

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 19.00 – 22.00 καθημερινά.  


Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων περιόδου 2014 - 2015 θα γίνουν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στις 19.30.  

Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον
μαθητικό διαγωνισμό της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (συνδιοργάνωση: Δήμος
Λεβαδέων), με θέμα «Το δικό μου Πάσχα».




Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr  

Ερπυστριοφόρο μηχάνημα παραχωρεί η Π.Ε. Βοιωτίας στο Δασαρχείο για την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Προετοιμασία για την Αντιπυρική περίοδο και τον συντονισμό ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη των περιοχών της Βοιωτίας από πυρκαγιές καθώς και την άμεση αντιμετώπιση τους επιχειρήθηκε στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Κώστας Λαπαβίτσας την Δευτέρα 22 Ιουνίου στην Θήβα

Στην Θήβα θα βρεθεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 για να μιλήσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ καλεί όλα τα μέλη του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει την ανοιχτή - πολιτική συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, Αίθουσα "Αρμονία" στις 8.00 μ.μ.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δυο μεταπτυχιακά προγράμματα ξεκινά η Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ στην Βοιωτία

Δυο μεταπτυχιακά προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο  από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) στην Λιβαδειά μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής .

Οι ΑΝΕΛ Βοιωτίας για τη ρύθμιση οφειλών στη ΔΕH

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 22 Ιουνίου στον Ορχομενό για το κλείσιμο της πρόσβασης στο 90οχλ. Ε.Ο


orx
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ

του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορχομενού για το κλείσιμο των παράδρομων από τη ΝΕΑ ΟΔΟ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορχομενού στην 8ηΣυνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 15/6/ 2015  επεσήμανε την ανησυχία του αλλά και την συνεχιζόμενη αδικία από την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι του Δήμου μας καθώς και οι πολίτες που διέρχονται από το οδικό μας δίκτυο προκειμένου να φθάσουν σε άλλους προορισμούς , λόγω της απόφασης της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ να κλείσει την πρόσβασης δια του 90ου χλμ της Αθηνών- Λαμίας.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο μεσαιωνικός πύργος Σαιντ Ομέρ του Μουσείου Θήβας

Με κόσμο πλημμύρισε ο προαύλιος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, το Σάββατο 13 Ιουνίου καθώς η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στερέωσης και αποκατάστασης του μεσαιωνικού Πύργου Σαιντ Ομέρ , διοργάνωσαν μια βραδιά γνωριμίας με το μνημείο αλλά και με τις εργασίες επανέκθεσης του Μουσείου που προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την Δημοτική Κατασκήνωση "Παλιομηλιά"

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για φιλοξενία παιδιών ηλικίας 8 έως 14 ετών στη Δημοτική Κατασκήνωση στη θέση “Παλιομηλιά” θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα, Σοφοκλέους 15, στον 1ο όροφο, ώρες :10:00 έως 14:00, στον κ. Μανούσκο Δημήτριο και κα Βασιλική Κασσάρα (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2261350860, 2261350869).

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ Παγίων για την υδροδότηση με αδιύλιστο νερό της Δ.Ε. Θήβας‏

Υπεγράφη τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 στη Θήβα η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θήβας (ΔΕΥΑΘ) και της εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ με εγγυητή το Δήμο Θηβαίων, για την υδροδότηση με αδιύλιστο νερό της Δημοτικής Ενότητας Θήβας.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Μέτρα για τον καύσωνα από τον Δήμο Λεβαδέων

Μέτρα για τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού λαμβάνει ο Δήμος Λεβαδέων προσφέροντας λίγη δόση δροσιάς στους δημότες.

19η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Θήβα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Στις 27 Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η 19η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Θήβα .
Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Θα λειτουργήσει με την νέα σχολική χρονιά το Ειδικό Γυμνάσιο Χαιρώνειας – Ξεκίνησαν οι εγγραφές


sxolΞεκινάει και επισήμως από τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Ειδικό Γυμνάσιο) στη Χαιρώνεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, της Δημάρχου Λεβαδέων, Γιώτας Πούλου και του Δ/ντή  Β’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας  Ηλία Τζαμτζή.

Προς κάθε κατεύθυνση το ηχηρό μήνυμα από το Δίστομο για δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας

dis09


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, μελών της κυβέρνησης, του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, Βουλευτών μεταξύ των οποίων και ο Διστομίτης Γιάννης Σταθάς, εκπροσώπων των κομμάτων, του Περιφερειάρχη Στερεάς Κώστα Μπακογιάννη των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου κορυφώθηκαν την Τετάρτη οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα του Διστόμου από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής. 

Εγκαινιάστηκε το ΕΚΔΕΕ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δίστομο Βοιωτίας

Μια νέα εποχή σηματοδοτεί για τον νομό της Βοιωτίας  η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Δίστομο Βοιωτίας μετά την άδικη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που είχε έδρα την Λιβαδειά.

Συνεδρίαση θεματικής Επιτροπής "Αειφόρου Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας" της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας‏

Συνεδρίασε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, η θεματική επιτροπή “Αειφόρου Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, υπό την προεδρία της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Σεμινάριο για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες από το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο με επίκεντρο την χρήση των νέων τεχνολογιών, το διαδίκτυο και το πως μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα  που προσφέρει για την εξέλιξη της, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Παθήσεις των φλεβών στην Λιβαδειά

Με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Παθήσεις των Φλεβών των Κάτω Άκρων : Διάγνωση και Θεραπεία» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου διεκδικεί ο Δήμος Λεβαδέων

Την απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος Λεβαδέων την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Λιβαδειά γνωστοποίησε η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου , στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρον για την «19η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου»

Έναν πολιτιστικό θεσμό που συμπληρώνει 19 χρόνια αποτελεί η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου για τον Δήμο Λεβαδέων που πραγματοποιείται εδώ και λίγες ημέρες στο Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου σε συνδιοργάνωση του Δήμου Λεβαδέων, της Τοπικής Κοινότητας Λαφυστίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Λαφυστίου.

Διασταύρωσαν τα «ξίφη» δημοτική αρχή και αντιπολίτευση στη Λιβαδειά για το θέμα της ΔΕΠΟΔΑΛ

Η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Διαδημοτική Επιχείρηση Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ Λιβαδειάς ήταν το θέμα του δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεδρίαση την Τετάρτη το βράδυ με αφορμή και την πρόσφατη λύση της συνεργασίας της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε με τον πρώην διευθυντή της επιχείρησης.