Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μελέτη για την αποκατάσταση των Μύλων Παπαϊωάννου στην Λιβαδειά


Την διεκδίκηση χρηματοδότησης για την επαναλειτουργία των ιστορικών Μύλων Παπαϊωάννου και την αξιοποίηση τους ως μουσείο επιδιώκει αυτή την φορά η νέα δημοτική αρχή, όπως έγινε γνωστό σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Μυθική» βραδιά στο Μορφωτικό Σύλλογο

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε, στο Μορφωτικό Σύλλογο της πόλης μας διοργανώθηκε μια ζεστή εκδήλωση, που ταξίδεψε τους παρισταμένους στα βήματα των μύθων της αρχαίας Βοιωτίας, όπως αυτοί ξετυλίγονται μέσα από τα έργα των μεγάλων ποιητών της Βοιωτίας, του Πινδάρου, του Ησιόδου, της Μύρτιδας και της Κόριννας.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη παρέλαση στην Λιβαδειά


Παρά τον άστατο καιρό ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Γαϊτανάκι» έμεινε πιστός στα έθιμα  και τις παραδόσεις και πραγματοποίησε με επιτυχία την ετήσια αποκριάτικη παρέλαση στην Λιβαδειά την Κυριακή το μεσημέρι.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στην Λιβαδειά



Το 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της  Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λεβαδέων και του Δήμου Θηβαίων , του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και των Εμπορικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας.


Ογδόντα τρεις μαθητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς για να αγωνιστούν στο δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, ενός αθλήματος που δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στην περιοχή μας, αλλά αποτελεί σπουδαίο Ολυμπιακό άθλημα.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση από το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε στην Λιβαδειά και στο κέντρο «Νερόμυλος» την Δευτέρα το βράδυ το Επιμελητήριο Βοιωτίας σε μια μεγάλη εκδήλωση που τίμησαν οι τοπικές αρχές, οι επιχειρηματίες της Βοιωτίας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Επίσημος προσκεκλημένος της βραδιάς και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας , ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καβαθάς.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Τσικνοπέμπτη στην Λιβαδειά

Με κρασί, χορούς και άφθονο φαγητό γιόρτασε η Λιβαδειά την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Οι ψησταριές είχαν στηθεί από νωρίς για να προσφέρουν στους επισκέπτες τα εδέσματα τους, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πάρα το τσουχτερό κρύο κατέφτασαν στην Πλατεία για να συμμετέχουν και να απολαύσουν αυτήν την μικρή γιορτή στην πόλη μας.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μονάδα Παραγωγής Βιοκαυσίμου από τους μαθητές Ε.Κ. Λιβαδειάς

Στην παρουσίαση και στην επίδειξη της Μονάδας Παραγωγής Βιοκαυσίμου που κατασκεύασαν οι μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου Λιβαδειάς (πρώην ΣΕΚ) στον χώρο του σχολείου τους, προχώρησαν την Τρίτη το πρωί ο διευθυντής και οι καθηγητές του Ε.Κ. παρουσία τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

«Ανάσα Αξιοπρέπειας» και από τη Λιβαδειά



Παρά το τσουχτερό κρύο, πολίτες της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής, πήραν μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται στο Eurogroup τη χαλάρωση της λιτότητας, με σύνθημα «Ανάσα Αξιοπρέπειας».

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν. Βοιωτίας

Μια παραδοσιακή κρητική βραδιά αντάξια της Κρήτης προσέφερε σε φίλους και μέλη ο Σύλλογος Κρητών Ν. Βοιωτίας την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου σε γνωστό καφέ της πόλης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ευχόμενοι το νέο έτος να είναι μια δημιουργική χρονιά και πλούσια από εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση φορέων στην ΠΕ Βοιωτίας για τους απόρους

Την υλοποίηση του  προγράμματος « Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (TEBA/FEAD)» στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας , επιχειρεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την δημιουργία κοινωνικών συμπράξεων σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση των απόρων τους.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Λιβαδειά


Την χαρά του καρναβαλιού θα ζήσουν μικροί και μεγάλοι «καρναβαλιστές» που θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες την Λιβαδειά. Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ξεκινούν επισήμως οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας με τίτλο «Γαϊτανάκι Λιβαδειά 2015», όπου θα διαδραματιστούν σχεδόν σε όλα τα σημεία της πόλης.

Στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς η υπόθεση του αποχετευτικού στην Αλίαρτο

Καταγγελία «βόμβα» από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Για συκοφαντία κάνει λόγο ο δήμαρχος και σημειώνει πως αν υπάρχει λάθος θα διορθωθεί

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με το έργο του αποχετευτικού που βρίσκεται σε εξέλιξη προέβη πριν λίγες ημέρες ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλιάρτου – Θεσπιαίων και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φίλιππος Σαγάνας κατά τη διάρκεια απολογισμού της παράταξής του.

Διασταυρώνουν πάλη τα ξίφη τους Ζιώγας - Ρουσόπουλος για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Ζιώγα και του διοικητή Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Ρουσόπουλου για την κατάσταση  που έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο και από ότι φαίνεται δεν λέει να τελειώσει.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζιώγας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου στις 20 Ιανουαρίου, παρουσία δημοτικής αρχής, γιατρών και δημοτικών συμβούλων καταφέρθηκε εναντίον του διοικητή τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να οδηγείται σε κλείσιμο και να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΑΕ γιόρτασε από την Λιβαδειά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου


Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παραρτήματος Λιβαδειάς με στόχο την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς

Ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα περίμενε τους φίλους και τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς το απόγευμα της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου στο «Θολωτό της Κρύας» , όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο μαέστρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποδέχονταν από νωρίς τους φίλους της Δημοτικής Χορωδίας, που προσέρχονταν στον χώρο του «Θολωτού», με αρκετά ζεστή διάθεση προσφέροντας τους ένα εύγευστο ζεστό ρόφημα.